Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, nereguli privind documentele de transfer ale unor deșeuri care ar fi trebuit să ajungă în țara noastră. Acestea au fost returnate societății expeditoare.

În cursul zilei de 02.10.2021, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean român, în vârstă de 33 de ani.

Șoferul  transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 20.900 de kilograme de resturi de jante auto.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au solicitat de urgență sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

În urma verificărilor de rigoare, s-a stabilit faptul documentele de transfer prezentate autorităților de control erau incomplete, nefiind astfel menționate numărul de înmatriculare al mijlocului de transport și statul de expediție pentru cantitatea de deșeuri transportată.

La cercetări s-a mai stabilit faptul că deșeurile sus-menționate erau încărcate din Italia și avea ca destinație o societate comercială din țara noastră. În acest context, nu s-a  permis accesul pe teritoriul României mijlocului de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare