Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021.

La actuala sesiune s-au înscris 131.177 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în municipiul București.

Examenul, unul cu impact major în viața fiecărui adolescent, debutează marți, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Joi, 24 iunie, se va desfășura proba la Matematică. Proba la Limba și Literatura Maternă va avea loc vineri, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Când pot participa la examen elevii care au fost izolați sau în carantină?

Ministerul Educației transmite că absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină  sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 – 12 iulie, precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie). Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22-25 iunie 2021.

Succes tuturor candidaților!