Mai mult de 12.000 de IMM-uri s-au înscris în platforma web a programului IMM INVEST România (www.imminvest.ro) de la începutul anului 2021.

Potrivit informațiilor transmise chiar de către ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, valoarea totală a creditelor solicitate a fost de peste 17 miliarde lei, din care aproximativ 54% reprezintă credite pentru activitatea curentă, iar restul de 46% sunt pentru investiții.

În primele 45 de zile de la demararea programului IMM INVEST, 17% din totalul plafonului alocat pentru anul 2021, a fost consumat.

Concret, în perioada 27.04 – 7.06.2021, valoarea totală a solicitărilor de garantare aprobate însumează 2 miliarde lei, cu o valoare a finanțării de 2,4 miliarde lei, aferente unui număr de 2.685 de credite solicitate de IMM-uri.

Principalele domenii finanțate sunt: activități de inginerie, lucrări de instalații, transporturi rutiere de mărfuri, construcțiile rezidențiale și nerezidențiale, comerțul cu produse alimentare și nealimentare (inclusiv on-line), HoReCa, precum și întreținerea și repararea autovehiculelor.