În opinia multora, Nisa este cel mai frumos oraș din Franța și unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Aflandu-se pe malul Mării Mediterane, Nisa este un oraș cochet, iar culorile pastelate în care sunt vopsite clădirile și albastrul electrizant al apei fac orice persoană să se îndrăgostească de acest oraș, și să caute bilete de avion ieftine pentru un sejur de relaxare la malul mării.

Nisa este un oraș care se bucură de o climă blândă, ceea ce înseamnă că turiștii își pot cumpăra în orice perioadă a anului bilete de avion pentru o vizită aici. Cu toate acestea, cele mai multe persoane caută bilete de avion în plin sezon, mai exact de la 1 iunie la 31 august. Atunci însă, orașul este foarte aglomerat, deci de preferat ar fi ca persoanele care își doresc să ocolească valul turistic, să aleagă o vacanță sau un city break aici, fie în mai, fie în septembrie.

Ce se poate vizita în Nisa?

Există foarte multe locuri frumoase care merită vizitate în Nisa, însă totul depinde de timpul petrecut in oraș. În continuare vă sunt pe scurt prezentate câteva locuri de vizitat.

1 Promenade des Anglais

Turiștii care vizitează Nisa, se pot plimba pe Promenade des Anglais, care se întinde de la aeroport și până la Quai des  États-Unis, pe o distanță de 7 km. Aici sunt plăcute plimbările spre asfințitul soarelui, când turiștii se pot bucura de briză răcoroasă a mării, și când pot admira superbul peisaj care implică restaurantele, terasele și luminile de pe malul mării, în timp ce se aude sunetul valurilor care se sparg de mal.

2 Colline du Chateau

Vor avea multe trepte de urcat turiștii, însă cu siguranță merită să facă acest lucru, pentru că vor fi răsplătiți cu cea mai spectaculoasă priveliște asupra orașului. Cei care vor ajunge sus pe Colline du Chateau, vor putea petrece timp în parcul colinei, vor putea admira o cascadă artificială și vor putea vedea ruinele vechiului castel. Nu în ultimul rand, vor putea vedea și fotografia o panoramă superbă asupra portului.

3. Plajele din Nisa

Foarte mulți turiști care aleg Nisa că destinație de vacanță, sosesc aici pentru plajele minunate. Există o porțiune de 7 km pe care se regăsesc plaje atât publice cât și private, iar când se satură de stat pe șezlong, turiștii pot intra în apa de culoare albastru turcoaz.

4. Place Masséna

Pentru relaxare, această piață reprezintă cea mai bună soluție. Aici pot fi admirați palmierii și frumoasa fântână arteziană de lângă statuia lui Apollo. De asemenea, pot fi admirate clădirile colorate din jurul pieței. Există o mare varietate de restaurante și terase unde se poate lua cina, sau se poate sta pur și simplu la un suc sau la o cafea. În plin sezon, au loc diferite spectacole la care turiștii pot participa gratuit, după care pot merge la shopping pe Avenue Jean Médecin, unde există o multitudine de magazine. (P)