Fain așa: Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, și rectorul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Daniel David, au semnat, astăzi, la Zalău, Acordul cadru de cooperare între cele două instituții, în vederea dezvoltării de activități în domenii precum cercetarea științifică, sănătatea, educația și relația cu societatea.

 „Colaborarea cu cea mai mare universitate a României, al cărei fondator este șimleuanul Ștefan Bathory, ne bucură și, totodată, ne onorează. Acest demers deschide noi oportunități pentru municipiul Zalău și pentru întreg județul Sălaj, oferindu-ne posibilitatea de a dezvolta comunitatea și învățământul superior, de a avea acces la resurse științifice și experți din diverse domenii, precum și de a implementa proiecte comune care să aducă beneficii reale tuturor cetățenilor”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

 „După 25 de ani de prezență academică la Zalău, pentru UBB, județul Sălaj înseamnă «acasă». Prin parteneriatul încheiat astăzi, ne dorim să ducem această legătură la un al nivel”, a transmis rectorul Universității clujene, subliniind că principalele direcții vor viza dezvoltarea activității academice, a Centrului de consultanță, resurse și servicii din Zalău, precum și a componentei biomedicale, prin colaborarea cu Spitalul Județean de Urgență Zalău, pe diverse proiecte de cercetare, formare continuă și programe în zona sănătății, adaptate nevoilor.

 La semnarea acordului au fost prezenți prorectorul UBB Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Dan Lazăr, precum și medicii Amalia Găvriluț și Tudor Hodor de la SJU Zalău, doctori în științe medicale.