Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unui control specific efectuat asupra unui ansamblu rutier, cantitatea de 17.020 kilograme deșeuri din aluminiu, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente complete de transfer, conform prevederile legale în vigoare.

În ziua de 19.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean român, în vârstă de 36 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, vigilenți, poliiștii au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor de rigoare, s-a stabilit faptul că deșeurile, în cantitate totală de 17.020 kilograme, au fost încărcate din Grecia pentru o societate comercială din municipiul București, iar documentația de transfer prezentată de către șofer, pentru transportul în cauză, era incompletă.

Lesne de înțeles, autoritățile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.