📖Volumul ”Patrimoniul UNESCO din România pe înțelesul tuturor”, redactat de istoricul de artă Adriana Scripcariu a fost lansat la București, în prezența etnologului Ioana Popescu și a arhitecților Șerban Sturdza și Ștefan Bâlici.
📖”Cartea este scrisă cu foarte multă înțelepciune și cu foarte multă înțelegere a ceea ce înseamnă patrimoniul. Nu am văzut o altă carte mai bine scrisă pe această temă decât această carte pe care urmează să o primiți dumneavoastră. Luați-o, citiți-o ca pe cel mai mare dar! După ce o s-o citiți cu sufletul la gură, așa cum am făcut-o și eu, vă rog faceți-o să meargă din mână în mână, din cuget în cuget, pentru că o carte de asemenea tip nu are voie să stea pe raft nicio zi”, transmite Varvara Buzilă, etnograf și muzeograf, secretar științific la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău.
📖Adriana Scripcariu și soțul său, sculptorul Virgil Scripcariu, au înființat, cu generozitate și inspirație, Școala de la Piscu pentru copiii din comunitatea Ciolpani. De asemenea, familia Scripcariu a reînviat arta olăritului în Piscu, declarat sat cultural al României în 2017.
📖”Patrimoniul UNESCO din România pe înțelesul tuturor” este o carte finanțată de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură și de Consiliul Judetean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.📖 O carte care ar trebui citită de fiecare…

Volumul ”Patrimoniul UNESCO din România pe înțelesul tuturor”, redactat de istoricul de artă Adriana Scripcariu a fost lansat la București.