La Școala de la Piscu, nu mai puțin de 130 de elevi din județul Ilfov au participat sâmbătă, 21 septembrie, la ultima etapă a proiectului ”Elevi din Ilfov pentru Patrimoniul cultural”.
Cu această ocazie, așa cum era prevăzut în proiect, elevii au participat la un test de cunoștințe despre patrimoniul cultural din România și din județul Ilfov, dar și la mult îndrăgite ateliere de olărit, linogravură sau desen. În urma testului, vor fi desemnate și anunțate 3 echipe câștigătoare care vor fi recompensate cu o excursie în zona Horezu.
Au participat 13 echipe care au reprezentat școli din localitățile: Moara Vlăsiei, Voluntari, Afumați, Dobroești, Jilava, Ciolpani, Brănești, Chitila, Buftea, Periș, Ciorogârla, Gruiu și Pantelimon.
Generosul proiect ”Elevi din Ilfov pentru Patrimoniul cultural” este inițiat de Școala de la Piscuși este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.
Proiectul este finanțat de Centrul Cultural Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov al Consiliului Județean Ilfov.
Proiectul ”Elevi din Ilfov pentru Patrimoniul cultural” a demarat în luna mai cu 16 lecții predate în gimnaziile ilfovene până în septembrie.
Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Cultural Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, contribuie cu peste 40.000 lei la acest proiect care înglobează și 500 de caiete de proiect care vor fi tipărite și împărțite școlilor ilfovene.
Şcoala de la Piscu este o inițiativă a Adrianei Scripcariu, absolventă de Istoria și Teoria Artei la Universitatea Națională de Arte și a sculptorului Virgil Scripcariu.
IMPORTANT: Școala are misiune cultural educativă care se desfășoară din anul 2006 în satul Piscu/Ilfov, fostă vatră de olari cu tradiție. Satul Piscu a fost declarat ”Sat Cultural al României” în 2017.

foto: Consiliul Judetean Ilfov ; scoalamv.wordpress.com

La Școala de la Piscu, nu mai puțin de 130 de elevi din județul Ilfov au participat sâmbătă, 21 septembrie, la ultima etapă a proiectului ”Elevi din Ilfov pentru Patrimoniul cultural”.