Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București achiziționează studiul de fezabilitate pentru cel de-al patrulea drum radial.

Primarul General, Nicușor Dan: ”Demarăm procedura de achiziție pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent Drumului Radial 10 – Măgurele Expres (DR 10), care va face legătura între Municipiul București și orașul Măgurele.

Caietul de sarcini şi documentaţia aferentă procedurii au fost lansate în SEAP de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB) și pot fi consultate accesând următorul link: https://e-licitatie.ro/…/not…/c-notice/v2/view/100159779

Drumul Radial 10 – Măgurele Expres va avea o lungime de aproximativ 11 km, 4 benzi de circulație, câte 2 pe fiecare sens, și va conecta Prelungirea Ferentari cu Centura Capitalei (DNCB), viitoarea Autostradă A0 și orașul Măgurele.

Prin execuția acestui drum, se vor realiza noi legături pentru intrări și ieșiri din Capitală, care vor optimiza și decongestiona zonele cu trafic aglomerat de la intrările sudice ale orașului, DN 5 și DN6”.

Valoarea estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 18 milioane lei fără TVA, cu termen de execuție de 12 luni, iar finanțarea urmează să fie asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 ianuarie 2023.

Potrivit municipalității, pentru alte 3 drumuri radiale, DR 1, DR 4 și DR 9, s-a încheiat etapa de depunere a ofertelor pentru achiziția studiilor de fezabilitate, iar în prezent Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București evaluează ofertele depuse.

Foto: Facebook