Nicușor Dan, vești importante: „Am vizitat astăzi parcarea supraetajată pe care Primăria Capitalei o realizează pe șoseaua Pantelimon. La preluarea mandatului, investiția de aici avea un stadiu de 55 la sută. În prezent lucrările sunt aproape de final, fiind gata în proporție de 99 la sută.

Pentru a deveni complet funcțională, parcarea mai are nevoie de un post de transformare. Pentru acesta, contractul cu Enel era gata din 2019 și, dacă Primăria ar fi plătit, azi el ar fi existat. În acest sens, am demarat deja procedurile pentru semnarea actului adițional în vederea achiziționării postului de transformare. Dacă lucrurile merg cum trebuie, în aproximativ 80 de zile vom putea deschide acest obiectiv.

Parcarea va putea primi până la 500 de mașini, va avea conexiune cu stația de tramvai aflată în proximitate, iar acest lucru va oferi o alternativă celor care tranzitează zona și care optează să se deplaseze cu transportul public.

Este, așadar, un proiect important care va permite descongestionarea traficului, dar care a întârziat nepermis de mult din cauza unor amânări ale fostelor administrații.

Mulțumesc constructorului pentru că a continuat lucrările la ritmul la care s-a angajat, deși Primăria Capitalei nu a putut achita în această perioadă facturile, având conturile blocate din cauza datoriilor lăsate de fosta administrație. În cel mai scurt timp, însă, vom stinge și aceste plăți”.