Ești în căutarea canapelei ideale pentru livingul tău?

Ei bine, înainte de a alege canapeaua perfectă este important să descoperi care este cea mai potrivită variantă pentru spațiul pe care vrei să-l decorezi. Dincolo de vestita canapea extensibilă pe care o știe toată lumea, există și alte tipuri de canapele care îți pot transforma livingul.

O canapea îți poate schimba întregul design la care te-ai gândit inițial. De aceea, este important să știi ce cauți și ce ți se potrivește. Această piesă de mobilier are un rol esențial în amenajarea casei și în alegerea celorlaltor piese de mobilier.

Iată 5 tipuri de canapele renumite care pot ajunge în casa ta:

  1. Canapele fixe

               Canapelele fixe sunt cele mai simple canapele din punct de vedere al construcției. Cu toate acestea, ele sunt cele mai rezistente dintre toate tipurile existente pe piață. Deși nu au posibilitatea de reconfigurare, în esență există mai puține lucruri care se pot strica sau rupe deoarece scheletul canapelelor este fix.

               Acest tip de canapele se regăsește în diverse modele, în special clasice. Pentru a readuce la viață o astfel de canapea poți să-i adaugi o husă potrivită pentru livingul tău. Astfel, vei avea un obiect de mobilier bine întreținut și cameleonic.

               Pentru a găsi modelul de husă ideal pentru canapeaua ta, CasaMoise.ro are o gamă largă de produse din care să te inspiri.

  1. Canapele extensibile

               Dacă planifici să ai mulți musafiri și vrei să ai un pat la îndemână pentru ei, canapeaua extensibilă rezolvă problema. Astfel, nu vei avea nevoie să amenajezi un dormitor separat, va fi suficient să te folosești de canapeaua extensibilă.

               O astfel de canapea arată și funcționează ca o canapea normală, însă are această facilitate de a se întinde în câteva secunde și de a fi folosită pe post de pat de dormit.

  1. Canapele modulare

               Canapelele modulare sunt acele colțare fixe formate din mai multe piese, de obicei din 3 sau 5. De cele mai multe ori, acestea se găsesc în formă de L sau de U. Pentru astfel de canapele este nevoie de o cameră mai spațioasă în care să le amenajezi.

  1. Colțare extensibile

               Colțarele extensibile sunt asemănătoare canapelelor extensibile care vin la pachet cu unul sau două șezuturi culisante. Acestea se extind până la lungimea colțului în formă de L sau de U, spătarul rabatându-se la 90 de grade pentru a ocupa locul liber.

  1. Reclinere

Se spune că cele mai confortabile tipuri de canapele sunt reclinerele. Acestea au un sistem de întindere a spătarului și a zonei verticale a șezutului spre orizontală, cu mai multe grade intermediare.

Astfel, cu ajutorul sistemului îți poți găsi cea mai naturală poziție pe canapea. Cu toate acestea, este indicat să testezi canapeaua înainte să o achiziționezi deoarece este o canapea costisitoare datorită mecanismelor complicate necesare pentru a permite rabatarea.

Acum că ai aflat care sunt cele 5 tipuri de canapele, trebuie doar să o găsești pe cea potrivită stilului tău și spațiului în care urmează să fie montată. După aceea, îți va fi mult mai ușor să găsești restul pieselor de mobilier.