Infrastructura Romaniei lasa de dorit din mai multe puncte de vedere. Astfel, oamenii de afaceri sunt responsabili atunci cand vine vorba de modernizarea tarii – acest lucru fiind realizat prin modernizarea afacerii lor. Pana la urma, chiar daca ei fac acest lucru doar pentru profit, tara are si ea de castigat.

Totusi, nu multi inteleg acest lucru. Drept urmare, un numar ridicat de fabrici si uzine romanesti au ramas blocate in trecut, folosind aceleasi utilaje de acum 30-50 de ani si bazandu-se pe instalatii electrice nascute inaintea Revolutiei din 1989 – si evitand instalarea unor tablouri electrice industriale moderne.

Iata cum o astfel de afacere poate fi imbunatatita semnificativ fara o investitie prea mare si chiar si fara a produce prea multe schimbari la nivelul utilajelor si infrastructurii electrice.

Cum se prezinta aceste tablouri electrice industriale moderne?

Acestea, precum orice tip de tablou electric, vin insotite de cutii de metal ce au rol de a proteja sigurantele si alte componente din interiorul acestora. Totusi, cand vine vorba de tablouri moderne, acestea au mult mai multe beneficii si sunt concepute pentru mai multe domenii de activitate.

De exemple, cutia unui tablou electric modern este, de obicei, ideala atat pentru exterior, cat si pentru interior. Mai apoi, aceasta asigura rezistenta la apa, dar si la praf sau alti agenti contaminanti. Totodata, acestea sunt destul de rezistente si in fata exploziilor sau altor conditii periculoase.

Ce se afla in interiorul unui tablou electric industrial modern?

Pe langa componentele de baza, aceste tablouri electrice industriale sunt prevazute si cu un intrerupator principal (care poate actiona asupra tuturor utilajelor conectate la acesta), descarcatoare de supratensiune (ofera protectie impotriva trasnetelor si scurtcircuitelor), transformatori moderni, controlere logice programabile (acestea controleaza intregul tablou electric) si interfete om-masina (acestea permit unui operator uman sa ajusteze sau sa controleze functiile unui astfel de tablou.

Din moment ce o serie de tablouri electrice industriale are rolul de a automatiza o afacere, este de la sine inteles de ce cateva sigurante si intrerupatoare nu mai sunt de ajuns pentru a controla fluxul de energie electrica dintr-o fabrica.

Astfel, un tablou electric modern poate fi controlat si prin intermediul unui PC, cu ajutorul unei interfete grafice.

De ce ar trebui sa instalezi asemenea tablouri electice in interiorul fabricii tale?

In primul rand, acestea sporesc nivelul de siguranta atat al utilajelor si echipamentelor, cat si al angajatilor tai. De exemplu, intrerupatorul principal poate fi folosit pentru a opri toate utilajele dintr-o incapere – astfel, in caz de accident, chiar si cei care nu stiu cum sa opereze un anumit utilaj il pot opri in timp util, prin intermediul unui tablou electric.

Apoi, este vorba si despre economie. Un astfel de tablou imbunatateste eficienta energetica a unei fabrici deoarece poate opri furnizarea de curent electric catre echipamentele care nu sunt folosite in mod activ. Datorita modului in care aceste tablouri pot fi configurate, utilajele afacerii tale pot fi pornite doar atunci cand este nevoie – pe scurt, nu merg in gol.

Daca si tu vrei sa iti modernizezi afacerea si sa ajuti implicit la modernizarea infrastructurii tarii, apeleaza acum la expertii Electrotehnics. Acestia iti vor analiza afacerea si iti vor propune tipurile de tablouri electrice industriale de care aceasta are cu adevarat nevoie!