Dupa cum probabil bine stii, nu exista un singur tip de paine – deci nici un singur tip de drojdie. Daca ai pe maini o brutarie, trebuie sa ai in stoc mai multe tipuri de materie prima pentru a putea gati produsele din oferta ta.

Aceasta materie prima o obtii de la un producator drojdie. Nu prea ai alte entitati la care poti apela si nici nu ar trebui sa cauti alternative. Drojdia este un produs accesibil din punct de vedere al pretului si nu este nicidecum investitia principala pe care va trebui sa o faci cand vine vorba de brutaria ta.

Asadar, iata ce tipuri de drojdie poate oferi un producator brutariei tale!

Drojdie uscata activa

Acesta este cel mai popular tip de drojdie deoarece are un termen de valabilitate destul de ridicat. Atat timp cat aceasta este depozitata intr-un loc racoros, ferit de razele soarelui, drojdia uscata activa poate rezistafoarte mult timp.

Acest lucru se datoreaza faptului ca elementele active din drojdie se afla intr-o stare de hibernare. Activarea sau trezirea acestora se face prin intermediul apei calde. Dupa ce drojdia a fost activata, se poate adauga ca atare in procesul de productie al painii si produselor de panificatie. Orice producator drojdie iti poate pune la dispozitie drojdie uscata instant.

Drojdie instant

Acest tip de drojdie este cunoscut pentru faptul ca ofera painii un aspect putin diferit fata de drojdia uscata instant. Totodata, trebuie mentionat si faptul ca nu este o alegere populara in randul brutariilor, datorita termenului de valabilitate scazut – aceasta nu trebuie activata.

Totusi, in cazul in care unele retete din brutaria ta cer o astfel de drojdrie, atunci va trebui sa contactezi un producator drojdie pentru o livrare cel putin saptamanal.

Drojdie proaspata

Asemenea drojdiei instant, aceasta trebuie folosita cat mai repede cu putinta. Cantitatea de produs ramasa dupa utilizare trebuie tinuta la rece si folosita in maximum doua saptamani. Chiar daca este similara drojdiei instant, drojdia proaspata trebuie activata, precum drojdia uscata activa.

In ziua de astazi, putini producatori au acest tip de produs inclus in oferta lor. Acesta este mai mult o raritate pe care o poti intalni intr-un magazin comercial si nu materie prima pe care o poti obtine de la un producator drojdie.

Premixuri si blenduri de panificatie

Nu in ultimul rand, un astfel de producator iti mai poate pune la dispozitie si premixuri si blenduri de panificatie. Acestea se adauga direct in faina, pe langa apa si formeaza un aluat complet. De obicei, premixurile au la baza amelioratori, maia si diferite tipuri de faina integrala sau seminte, dupa caz.

Pe scurt, un premix sau un blend iti permite realizarea unui aluat pentru cozonac, diferite paini si produse de panificatie in mod instant – sarind peste procesul de activare sau utilizare al drojdiei.

Esti in cautarea unui producator drojdie pentru brutaria ta?

Daca tocmai ti-ai deschis o brutarie si ai nevoie de drojdie de calitate superioara, precum si de premixuri, blenduri si nu numai, atunci ar trebui sa apelezi la LeSaffre. Cu peste 170 de ani de experienta in industria mondiala a drojdiei, acest producator are exact ce iti trebuie!