Pandemia a schimbat modul în care oamenii lucrează în majoritatea industriilor. Acolo unde a fost posibil, angajații au trecut la lucratul de acasă. Cei care lucrau în front office sau chiar și în taximetrie au primit panouri despărțitoare din plexiglass în fața biroului sau le-au montat în mașini.

Distanțarea socială este respectată mai ales în firmele cu zeci sau sute de angajați. În unele firme angajații au fost triați și rugați să stea câte o săptămână acasă pentru a respecta distanțarea în fabricile de mici dimensiuni. Masca este purtată în interiorul firmelor indiferent de obiectul de activitate. Noile legi impuse de autorități au adus anularea petrecerilor, deci angajații nu vor mai sărbători împreună cu ocazia Crăciunului.

Petrecerea anuală de Crăciun era o modalitate de a recompensa angajații pentru munca depusă de-a lungul anului. Angajații puteau socializa în afara jobului și echipa devenea astfel mai sudată, poate și mai productivă. Totuși, fiecare angajat se simte de obicei apreciat când primește un cadou. Dacă nu poate primi o invitație la un eveniment, un obiect îl poate face să se simtă la fel de apreciat. Unii angajatori s-au gândit deja să apeleze la căciuli personalizate drept cadouri de Crăciun. Obiectele personalizate pot aduce o bucurie oricărui angajat care nu se așteaptă decât la un cadou tipic și cumpărat în serie.

Angajații sunt diferiți, au firi, personalități și caractere diverse, iar nevoile lor sunt diferite. Nu le plac aceleași lucruri, iar personalizarea poate rezolva această “problemă”. Orice angajat are pe birou o cană din care își bea zilnic ceaiul sau cafeaua favorită. Aici, tu ca angajator poți interveni și oferi căni personalizate. Va putea folosi și vedea în fiecare zi cadoul de la tine. Gestul contează, dar contează cel mai mult când angajatul folosește cadoul în fiecare zi în loc să îl pună pe un raft sau într-un sertar unde să adune praf.  

Cele mai bune cadouri sunt acelea care îmbină perfect utilul cu plăcutul. Dacă o căciulă este plăcută privirii, cana este adesea mai mult utilă decât plăcută. Ambele acoperă nevoi și pot aduce o bucurie. În fond, cadourile sunt o modalitate de a aduce o bucurie oamenilor la care ținem sau pe care vrem să îi vedem zâmbind.

Chiar dacă pandemia nu ne lasă să fim împreună într-o perioadă specială a anului, un astfel de cadou ne poate aminti de momentele plăcute petrecute la locul de muncă în ultimele luni. Angajații care se simt apreciați vor fi fideli firmei și productivi la locul de muncă creând o situație de tip win-win.