Cea mai bună modalitate prin care poți să te bucuri de mâncare proaspătă pentru mai mult timp este să folosești o metodă eficientă de depozitare.

O metodă simplă și cunoscută de foarte multe gospodine este folosirea unor pungi zip lock. Acestea sunt ideale atât pentru păstrarea alimentelor dar și pentru depozitare, gătit la rece sau chiar în călătorii. Atunci când vine vorba despre utilizarea acestor pungi cu fermoar, creativitatea nu are limite. Pot să fie folosite în mii de moduri și se pot regăsi în aproape toate domeniile de activitate.

Și totuși, atunci când vine vorba despre păstrarea alimentelor pe termen lung, cum ar fi, de exemplu, păstrarea legumelor de sezon peste iarnă, este o metodă sigură? Oare acel plastic din care este făcut, nu afectează sănătatea?

Cum este corect să păstrezi alimentele pe termen lung?

Orice gospodină mereu are două sau trei rețete pe care vrea să le încerce. Mai ales pe timpul iernii, atunci când nu sunt disponibile foarte multe tipuri de legume sau fructe, caz în care este bine venit să poți scoate din congelator ingredientul necesar.

Păstrarea alimentelor în pungi zip lock este o metodă sigură și nu pune în pericol sănătatea. Desigur, acest lucru depinde de calitatea pe care o au aceste pungi cu fermoar și din ce tipuri de materiale au fost fabricate. Cele mai indicate sunt pungile fabricate din polietilenă deoarece reușesc să îndeplinească cel mai bine toate condițiile necesare pentru păstrarea alimentelor.

Deși ambalajele din polietilenă, așa cum sunt pungile zip lock sunt aspru criticate de cei care doresc să protejeze mediul înconjurător, eliminarea completă a acestora din viața de zi cu zi este imposibilă. Alimentele păstrate în pungile cu fermoar sunt protejate de factori externi precum praful sau umezeala și pot fi utilizate fără nici un risc pentru sănătate.

Pungile zip lock un real ajutor pentru orice gospodină

Avantajul pungilor zip lock este acela că pot să fie curățate inclusiv în mașina de spălat vase deoarece sunt rezistente, fiind necesar doar să fie întoarse pe dos, astfel încât curățarea să fie cât mai eficientă. De asemenea, pot să păstreze pe termen mai îndelungat nutrienții din alimentele depozitate și, totodată poate să le păstreze proaspete și de calitate.

Pungile se pot eticheta cu data la care au fost depozitate iar astfel devine mai simplu de determinat dacă încă mai pot să fie consumate sau nu. Este o modalitate excelentă prin care poți să îți organizezi frigiderul sau congelatorul. Sunt reutilizabile și vei putea să reduci astfel risipa de alimente care, după cum bine știm, este o adevărată problemă la nivel global.

Aceste pungi sunt excelente indiferent care ar fi scopul pentru care le utilizezi. Desigur, în cazul alimentelor perisabile trebuie să respecți condițiile de depozitare aferente pentru a te asigura că vei putea să le consumi. Fermoarul asigură o închidere ermetică și nu lasă aerul să pătrundă în interior și previne scurgerea. Totodată sunt rezistente la apă și sigure de utilizat în congelator.

Pentru a fi sigure să fie consumate, alimentele trebuie să fie păstrate atâta timp cât este indicat pentru fiecare tip în parte. De exemplu, carnea, dacă este păstrată sub temperatura de 0oC este prevenită creșterea numărului de bacterii în timp și se poate păstra până la 12 luni, în condițiile în care nu este dezghețată și înghețată la loc frecvent. Însă, cu ajutorul acestor pungi vei putea organiza totul în funcție de rețetele pe care urmează să le faci iar atunci nu vei fi nevoită să le dezgheți cu totul.