Alegerea unui centru de ingrijire batrani nu este atat de usoara pe cat pare. Apoi, faptul ca majoritatea centrelor din Romania nu opereaza la standardele corespunzatoare este o problema destul de mare. Nu poti sti niciodata pe deplin daca alegerea facuta de tine este una cu adevarat corecta – dar mai ales ideala pentru varstnicii familiei tale.

Astfel, in cele ce urmeaza, vei afla care sunt cateva dintre lucrurile pe care le poti face pentru a alege un centru bun, poate chiar pe cel mai bun!

Care sunt nevoile seniorului?

In primul rand, un centru de ingrijire batrani trebuie sa le poata oferi celor dragi tie tipul de ingrijiri de care acestia au nevoie. Astfel, trebuie sa vezi exact care sunt nevoile seniorului familiei tale. Acesta ar putea avea nevoie de o sedere permanenta la un astfel de centru, supraveghere, terapie fizica, sau chiar ingrijire paliativa.

Dupa ce ai determinat nevoile varstnicului, poti incepe sa faci o lista cu toate centrele care ofera serviciile necesare.

Ce spun apropiatii si familia ta?

Deseori, este recomandat sa ceri un sfat de la cei apropiati tie – prieteni, cunostinte, rude si asa mai departe. Acestia pot sti un centru de ingrijire batrani care sa fie exact ceea ce cauti. Apoi, chiar daca nu stiu un astfel de centru, te pot indruma spre a face o alegere mai buna prin intermediul opiniilor si parerilor impartiale.

Totodata, aceleasi intrebari le poti adresa si institutiilor medicale – spitale, policlinici si chiar medici. Acestia iti vor oferi o parere sustinuta de experienta si profesionalism.

Viziteaza sediul centrelor pe care le ai in gand

Nu ar trebui sa alegi un centru de ingrijire batrani fara a vizita macar o data sediul acestuia. Dupa cum probabil ai observat pana acum, fiecare centru reputabil ofera potentialilor clienti posibilitatea de a vizita centrul oricand doresc acestia.

Astfel, ai sansa de a vedea personalul in actiune pe parcursul a cateva ore. Totodata, poti inspecta locatia si, deci, te poti asigura de faptul ca este potrivita pentru cei dragi tie.

Nu pleca din sediu fara sa pui intrebari

Este foarte posibil sa ai multe intrebari de pus persoanelor care te vor insoti in turul tau. Important este sa nu sari peste niciuna. In esenta, ar trebui sa pui la indoiala toate lucrurile mai ciudate, dupa cum s-ar spune, pe care le observi. Ai vazut o usa de access larg deschisa si nesupravegheata? Cere mai multe detalii insotitorului tau.

La sfarsitul vizitei, toate intrebarile tale ar trebui sa fi primit un raspuns si tu nu ar trebui sa mai ai niciun dubiu in privinta calitatii acelui centru de ingrijire batrani vizitat!

La cine poti apela prima data?

Daca vrei sa incepi cautarile in forta, dupa cum s-ar spune, poti apela oricand la centrul de longevitate activa Vitalitas. Acesta va avea marea deschidere in acest an si prezinta o locatie noua, construita de la zero si care adera complet la standardele europene aferente acestui domeniu.

Vitalitas nu este doar inceputul cautarilor tale. Date fiind varietatea serviciilor oferite si experienta in domeniu, o vizita la acest centru te va convinge ca este alegerea ideala pentru seniorul tau!