Un autoturism a devenit pentru noi strictul necesar, deoarece nu îl folosim doar pentru a pleca în excursii.

         Ne deplasăm cu mașina și pentru a merge la job, la cumpărături sau oriunde este necesar să rezolvăm o anumită problemă, iar distanța până la destinația respectivă este destul de mare pentru a merge pe jos. Astfel economisim ce este foarte important pentru fiecare dintre noi, timpul.

          Așa că, întreținerea și verificarea periodică a stării autoturismului este foarte importantă pentru asigurarea unei performanțe și vieți îndelungate. Și cum, motorul este cea mai importantă piesă din interiorul unei mașini, trebuie să te asiguri că funcționează în parametri normali.

        Motorul mașinii tale este precum inima acesteia. Cu cât îi acorzi mai multă atenție, cu atât va funcționa mai bine.

        Există situații în care semnele pe care motorul ți le arată cumva, dar este posibil nu le iei în calcul. Greșită abordare! Orice element care îți indică o neregulă trebuie să fie un motiv de apelare la un service autorizat, altfel, sănătatea per ansamblu a mașinii va fi serios afectată.

        Care sunt semnele evidente că motorul are o problemă?

  1. Martorii de pe tabloul de bord sunt cei care te atenționează asupra unei probleme a mașinii. Care dintre ei indică o problemă a motorului? Semnul Check Engine, deși, atenție! Nu indică doar probleme la motor acest martor. Când funcționează normal, martorul se aprinde intermitent la punerea cheii în contact și se stinge imediat după pornirea motorului. Când funcționează anormal, lumina se aprinde intermitent chiar și după pornirea motorului.
  2. Mașina produce zgomote ciudate. Un zgomot care vine de sub capotă este semnul unei probleme de motor.
  3. Sunetul motorului. Ascultă sunetul produs de motor în timpul deplasării. Se agită? În cazul creșterii vitezei își pierde puterea? Atunci este clar că undeva este o problemă pe care trebuie să o identifici și să o rezolvi.
  4. Bălțile de ulei. Dacă observi pete de ulei sub mașină, este cazul să te prezinți la un service autorizat. AUTO VROM va identifica problema cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație și a echipei foarte bine instruite.
  5. Consumul mai mare de combustibil poate fi în strânsă legătură cu o defecțiune a motorului, deși nu este singurul motiv pentru care mașina consumă mai mult ca de obicei.
  6. Mirosurile din interiorul mașinii. Miros de evacuare? Alte mirosuri ciudate? Acestea nu-și au loc în interior, fapt care trebuie să te trimită direct la service.

    Acestea sunt doar câteva dintre simptomele îmbolnăvirii motorului mașinii care îți sunt scoase cumva în evidență. Trebuie doar să fii atent!

       Este foarte important să nu le ignori, pentru că, altfel, există riscul major să suporți cheltuieli foarte mari cauzate de amânarea rezolvării problemelor pe care motorul le poate avea. Una din problemele grave poate fi chiar necesitatea de înlocuire a motorului.

         Apelează la un service autorizat. Apelează cu încredere la profesioniștii care se ocupă de mașina ta.

       Utilizarea aparaturii de ultimă generație pentru verificarea sistemelor de funcționare a mașinii, pentru reparații și înlocuiri de piese, o echipă pregătită să răspundă nevoilor autoturismului tău și un preț corect sunt motive suficiente să te conducă spre Vrom, service auto cu sediul în str. Constantin Gheorghe Nica, nr. 3, Brașov.