Atunci cand iti cumperi o unealta sau un echipament nou, stii ca exista lucruri pe care ar trebui sa le faci, dar si lucruri pe care nu ar trebui sa le faci. De regula, aceste lucruri sunt clar evidentiate in manualul de utilizare al uneltei – dar nu intotdeauna. De exemplu, in cazul unor aspiratoare frunze, producatorul nu iti va mentiona toate celelalte aplicatii si utilitati ale uneltei.

In acelasi timp, este posibil sa nu iti mentioneze cele 4 lucruri de mai jos – lucruri pe care nu ar trebui sa le faci cand vine vorba despre o astfel de unealta!

Sa cumperi un model necorespunzator

In functie de natura sarcinilor pe care le ai de indeplinit cu o astfel de unealta, exista mai multe tipuri de aspiratoare. Astfel, majoritatea pot sufla frunzele si alte deseuri, dar doar unele modele prezinta si functia de aspirare.

Apoi, trebuie sa arunci o privire si la tipul alimentarii. O unealta ce prezinta cablu de alimentare este ideala pentru suprafetele mici sau aproape de casa, una cu acumulatori pentru suprafete mici dar departe de priza, iar acele aspiratoare frunze pe combustibil sunt concepute pentru sarcinile mai complexe.

Sa o folosesti dupa ploaie

Nici nu se pune problema folosirii unei astfel de unelte in timp ce ploua – nu este recomandat sa faci acest lucru. Folosirea unui aspirator frunze dupa ploaie nu este o idee deloc buna!

In primul rand, frunzele sunt mult mai grele, astfel eficienta uneltei scade. Apoi, acestea se pot acumula la nivelul ventilatorului aspiratorului, existand riscul de a-l bloca. Desigur, in cazul unor aspiratoare frunze cu sac de colectare mic sau de slaba calitate, frunzele ude pot produce defectiuni la nivelul acestuia.

Sa aspiri deseuri mari sau chiar pietre

Oricand de mult ti-ai dori sa scapi de o bucata de lemn sau chiar de o piatra din curtea ta, ar trebui sa faci acest lucru manual. Un aspirator frunze poate fi destul de puternic incat sa ridice o piatra de dimensiuni mici de la sol si sa o aduca la gura de aspirare – dar sansele ca piatra sa ajunga in sacul de colectare sunt relativ mici.

De altfel, deseurile mari si pietrele vin cu riscul de a bloca unealta sau de a infunda gura de intrare a sacului de colectare, in cazul acelor aspiratoare frunze cu un sac mic.

Sa lasi combustibil in aspirator

O astfel de unealta este folosita, de regula, de doar cateva ori pe an, in special toamna. Dupa trecerea acestui anotimp, aspiratorul este depozitat intr-un sopron sau garaj. Este foarte important ca, inainte de depozitare, sa golesti rezervorul uneltei de combustibil.

Procesul de deteriorare al benzinei incepe dupa 30 de zile. Astfel, daca incerci sa pornesti unealta dupa 3-4 luni, este posibil ca aceasta sa nu porneasca pana nu faci o schimbare completa de combustibil. Partea mai rea este ca benzina deterioarata se poate depune la nivelul carburatorului, caz in care va trebui sa te ocupi si de mentenanta acestor aspiratoare frunze pe combustibil.

Acum ca stii ce nu ar trebui sa faci cand vine vorba de asemenea unelte, poti achizitiona un aspirator frunze fara nicio grija. Pentru unelte de calitate superioara, dar mai ales la un pret avantajos, viziteaza acum magazinul online ProENERG – putere pentru profesionisti!