Pentru multe firme mici si mijlocii, cea mai mare bataie de cap este contabilitatea. Indiferent daca aleg sa colaboreze cu un singur contabil sau sa se bazeze pe serviciile unei firme, atunci cand vine vorba de tarif contabilitate, lucrurile vor fi mereu tensionate. De ce?

Pentru ca, dupa cum vei vedea, calcularea acestui tip de tarif implica foarte multe variabile. Totodata, costurile finale pot fi destul de mari, in unele cazuri – iar acesta este unul dintre motivele pentru care firmele mici decid sa isi realizeze contabilitatea singure. Evident, acest aspect contribuie direct la disparitia lor de pe piata, in mai putin de 1-5 ani, din cauza iregularitatilor fiscale.

Iata mai multe informatii despre acest tarif, cum se justifica si care sunt optiunile tale, in cazul in care administrezi o afacere!

Ce implica calcularea unui tarif contabilitate?

Dupa cum a fost mentionat, majoritatea firmelor ajung la un tarif – fie ca il practica pe ora sau pe luna – prin luarea in considerare a mai multor variabile ce tin strict de afacerea ce are nevoie de contabilitate.

Astfel, pentru acest tip de servicii, vor fi luate in considerare forma de organizare a afacerii, tipul de proprietate, domeniul de activitate, tipul de impozitare, TVA, tranzactii intra- si extracomunitare, punctele de lucru ce au mai mult de 3 salariati si accizele.

Totodata, vor fi luati in calcul si parametrii aferenti activitatii afacerii tale pentru calcularea unui tarif contabilitate. Acestia includ facturile de cumparare si vanzare, bonurile de cumparare si vanzare, conturile la banci, leasing-uri si credite bancare (daca este cazul) si numarul de salariati.

Tarif pe ora de lucru sau lunar

De obicei, firmele de contabilitate experte, cu renume in domeniu ori cu foarte multi angajati contabili vor taxa mereu clientii pe ora de lucru. Acest tip de taxare este ideal pentru afacerile mici ale caror indatoriri ce tin de contabilitate chiar pot fi terminate in doar cateva ore.

Totusi, afacerile mai mari care implica anumite particularitati din domeniul contabilitatii nu vor avea de beneficiat de pe urma unui serviciu ce taxeaza pe ora de lucru. Astfel, un contract lunar va fi mai avantajos, mai ales deoarece acesta include si rezolvarea unor probleme/chestiuni neprevazute.

Cum se justifica un tarif contabilitate?

Evident, indiferent de tariful practicat, esentiala este experienta si profesionalismul persoanei care iti realizeaza contabilitatea. Acestea sunt doua dintre lucrurile care justifica tarifele practicate de contabili si de firmele de contabilitate.

Mai apoi, trebuie luat in considerare si ajutorul sumplimentar care ti se ofera – acesta poate veni sub forma de sfaturi, opinii, pareri sau chiar consiliere privind modalitati de imbunatatire a fluxului monetar al afacerii tale, printre altele.

Este de la sine inteles ca multi antreprenori romani cauta cel mai mic tarif contabilitate. Ideal este, in acest caz, sa te asiguri ca pretul nu este atat de mic incat sa nu poti beneficia de tipurile diferite de ajutor suplimentar.

Care este cea mai buna optiune pentru toate tipurile de afaceri?

Data fiind diversitatea constatata atunci cand vine vorba de tarif contabilitate, este indicat sa cauti firmele care iti ofera servicii complete de contabilitate. Printre acestea se numara firma de contabilitate Keez, care poate pune la dispozitie afacerii tale servicii complete pentru doar 39 Euro pe luna.

Astfel, daca esti la inceput de drum, ai garantia unui cost mic, platit lunar, care iti asigura servicii de contabilitate complete si competente!