Îți place să gătești? Ai vrea să-ți surprinzi invitații cu cele mai delicioase preparate? Ți-ar plăcea ca familia să te aprecieze pentru ceea ce poți face și în bucătărie?

       A lua masa cu familia, cu persoanele dragi, este unul dintre cele mai plăcute momente pe care le poți trăi zilnic. Există o zicală celebră, conform căreia mâncarea adună oamenii. Foarte adevărat!

          A lua masa cu familia vă ajută să petreceți momente delicioase. Iar dacă preparatele gătite sunt foarte bune, cu atât plăcerea de a sta împreună va fi și mai mare.

         Ești la început cu gătitul? Sau poate că ai nevoie de mai multă inspirație în ale bucătăriei? Indiferent de răspuns îți recomandăm câteva cărți de bucate care te vor ajuta să cunoști secretele bucătăriei și te vor învăța cum să prepari diferite rețete, de la un grad de dificultate ușor până la unul mai mare.

         Așadar, iată 5 cărți recomandate pentru începători din care poți testa rețete interesante și savuroase.

  • Cursuri de gătit, de Martha Stewart. O carte de bucate pentru începători, dar și pentru cei care cunosc tainele bucătăriei.

Cuprinde mai mult de 200 de rețete, în care sunt descrise tehnici esențiale în ale bucătăriei. Printre titluri regăsim ‘cum să faci o friptură la grătar?’, ‘cum să tranșezi un pui?’, “cum să faci bezea?’ și multe alte asemenea titluri. Sunt detalii importante pe care o gospodină adevărată trebuie să le cunoască.

O carte care primește recenzii la superlativ.

  • Super Food în fiecare zi, de Jamie Oliver. În carte vei găsi idei sănătoase pe care le poți încerca în fiecare moment al zilei, fie că este mic dejun, prânz, cină sau o mică gustare. Cartea dedică un capitol alimentației sănătoase și nutrienților importanți pentru organism, fapt care o plasează în topul celor mai bune cărți de bucate. Pentru că o carte de bucate trebuie să cuprindă și astfel de informații.
  • Cele mai iubite rețete, Jamila Cuisine.O carte de suflet, cu rețete pentru suflet. O carte care vrea să adune familia la masă, așa cum afirmă autoarea Geanina Staicu Avram. Cele mai apreciate rețete într-o carte ce nu mai are nevoie de alte cuvinte.
  • Yummy, 300 de rețete pentru bebeluși și copii, de Laura Adamache. O carte utilă pentru mămici. Indicații precise, sfaturi esențiale, 300 de rețete organizate pe grupe de vârstă. Dacă nu-ți mai găsești inspirația sau dacă, pur și simplu, vrei să ai la îndemână un ghid sănătos pentru copii sănătoși.
  • Carte de bucate, de Sanda Marin, ediție integrală. Sau gustul mâncării de acasă. Mai mult de 1500 de rețete în cea mai longevivă carte de bucate a românilor. O carte nostalgică și foarte utilă pentru orice gospodină. O carte care te va purta pe un drum minunat. Cel al rememorării unor amintiri din copilărie, tinerețe, amintiri ce poartă mirosul deliciilor preparate de mamele și bunicile noastre.

            Cu siguranță nu sunt singurele cărți excepționale de bucate, dar cu siguranță vei învăța o mulțime de lucruri interesante despre bucătărie. Sunt preparate pe care le poți încerca în orice moment al zilei.

              Îți propunem să pregătești pentru tine și familia ta, unul dintre cele mai populare delicii din lume. Pentru o rețetă în care anotimpurile se întâlnesc în aceeași farfurie găsești inspirație constantă pe Riviere.ro.