Raed Arafat a semnat ordinul prin care localitățile Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni intră în carantină, de azi de la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Ciorogârla, Clinceni, Berceni, Chiajna și Bragadiru sunt localitățile din județul Ilfov care se află deja în carantină.

La nivel de județ, indicele este de 7,89.

Potrivit datelor actualizate ieri, orașul Otopeni avea o rată de infectare de 9,57/1000 de locuitori, iar la Măgurele indicele era de 9,62.

*În sedința de Consiliu Județean de vineri, s-a aprobat – cu 25 de voturi și o abținere din 26 de consilieri prezenți – proiectul de hotărâre privind deblocarea și utilizarea sumei de 600.000 lei din fondul de rezervă necesari primăriilor unde incidența este foarte mare și se apropie de 10 la 1000 de locuitori, în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19.

“Cred ca este de datoria noastră sa acordăm orice sprijin în lupta cu acest virus. Din păcate fondul de rezervă disponibil nu ne permite o alocare mai mare de 600.000 lei, dar cred ca este un sprijin pe care suntem obligați să îl facem în această situație dificilă. Ii rog pe toți locuitorii județului nostru sa respecte regulile pentru a se proteja atât pe ei, cât și pe cei din jur”, a precizat Hubert Petru Ștefan Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov

Având în vedere creșterea extrem de mare a numărului de infectări, atragem atenția asupra respectării cu strictețe a măsurilor instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu COVID-19 și solicităm cetățenilor să coopereze permanent cu instituțiile implicate în managementul situațiilor de risc și cu autoritățile publice locale.

Pentru gestionarea eficientă a situației epidemiologice, vă solicităm să nu încălcați restricțiile impuse pentru localitățile carantinate Ciorogârla, Berceni și Clinceni și să consultați măsurile care trebuie respectate de toate persoanele care se află în zonă sau care tranzitează zona, inclusiv să utilizați declarația pe proprie răspundere.