„-Fără artă se poate trăi?!

Da, dar NU MERITĂ!”

Modificările Legii Educației aprobate luni în Parlament includ, atenție, și gratuitatea transportului pentru elevi și acces liber la filme, muzee, spectacole.

În afara regulilor privind reducerea obligatorie a numărului de elevi într-o clasă, proiectul Legii Educației aprobat luni în Parlament, include și o prevedere potrivit căreia „elevii beneficiază de gratuitate pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film și la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice”.

Asta înseamnă ceva extraordinar, în sensul apropierii copilului și tânărului de artă, de marile și profundele lecții pe care le oferă cultura națională și universală. Mai mult, inițiativa poate provoca elevii și, cine știe, poate duce la descoperirea unor vocații, a unor talente care pot influența destinul, cariera de mai târziu a multor elevi.

Clar, dacă într-adevăr proiectul acesta va prinde viață, va fi un câștig imens pentru generații întregi!

*

Sigur, trebuie totul cântărit și, în paralel, trebuie găsite soluții eficiente pentru susținerea și finanțarea la parametri normali a instituțiilor de cultură, vitale, de altfel, pentru dezvoltarea societății.

Foto: ziare.com, Muzeul de Artă populară Constanța

Modificările Legii Educației aprobate luni în Parlament includ și gratuitatea transportului pentru elevi și acces liber la filme, muzee, spectacole.