Premierul Ludovic Orban si ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost prezenti, luni, 22 iunie a.c., pe santierul magistralei de metrou M5 din Bucuresti (pe care ieri a avut loc prima cursa de metrou), seful executivului dand asigurări că finalizarea lucrarilor va avea loc în cursul acestui an.

„Cine se frige cu ciorbă, suflă şi-n iaurt. Când va fi, din punct de vedere tehnic, posibil de pus în circulaţie, va fi pus în circulaţie. Acest termen va fi cel mai rapid termen posibil. Eu zic că nu există acest risc (n.n. al nepunerii in functiune in acest an). Nu există cu siguranţă. Va fi gata din punct de vedere tehnic. Am evaluat, am analizat care sunt problemele… de fapt sunt două probleme tehnice care pot fi realizate. Din păcate nu se poate aplica o tehnologie mecanică de săpare pentru gura de ventilare. După părerea se poate realiza într-o lună şi jumătate, maxim două”, a mai spus Orban.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a spus că, „din păcate, termenul asumat neforţat, darea în folosint pentru 30 iunie, nu poate fi respectat. Suntem în iunie 2020 şi constatăm următoarele – structurile şi finisajele pentru M5 sunt finalizate. Eentual putem vorbi de mici retuşuri. Din păcate, termenul asumat, neforţat, de către antreprenori, consultanţi şi beneficiari, anume darea în folosinţă cu călători la 30 iunie 2020 nu poate fi respectat. Vreau să-mi cer scuze în numele celor 17 miniştri şi opt directori generali care au condus MT şi Metrorex din 2011 până în prezent”, a spus Bode.