Ajuns la o rată de infectare de 11,84/1000 de locuitori, cu perspective ca în următoarele zile cifrele să crească, municipiul Sibiu, unul dintre cele mai vizitate orașe din România, în topurile de prim rang ale revistelor de turism și afaceri, orașul care va găzdui, în curând, un COMANDAMENT NATO, intră d eluni în carantină, pentru două săptămâni, cel puțin. Trebuie spus că, odată cu Sibiul, încă două orașe din vecinătate- Cisnădia și Tălmaciu intră și ele în carantină, dar și comuna Șelimbăr, lipită, practic de Sibiu. De altfel, în tot județul situația este critică, iar rata de infectare la nivelul județului situat fix în mijlocul țării, la jumătatea drumului ce leagă capitala de granița cu Ungaria, este de  7,78/1000 de locuitori.

Concret, începând de luni, mall-urile și magazinele se vor închide de la ora 20:00. Terasele vor fi închise pe durata carantinei. Magazinele vor putea avea în ele maxim o persoană la 8 metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică.

“Între orele 10.00 și 13.00, procurarea de alimente sau materiale necesare se va face doar pentru persoanele peste 65 de ani. Cumpărarea materialelor necesare, alimentelor, pe baza declarației pe propria răspundere”, a precizat dr Arafat.

”În afară de acest weekend, pe toată durata măsurii de carantinare, o măsură importantă este închiderea magazinelor și a mall-urilor pe toată durata weekend-urilor și anume sâmbătă și duminică, cu excepția piețelor agroalimentare, a magazinelor care vând alimente, farmaciilor și cele care vând materiale esențiale, precum alimentele pentru animale șamd”, a anunțat Dr Raed Arafat, șeful DSU, la Sibiu.

Trebuie spus că în carantină au intrat, încă de zilele trecute, și unele localități din Timiș, din Cluj, din Sălaj, dar și municipiul Baia Mare (n.r. În județul Maramureș, de altfel 25 de localități sunt în carantină).

Cum vineri, 13 noimebrie, județul Constanța a raportat nu mai puțin de… 970 de cazuri, și în acest județ s-ar putea instaura carantina pentru unele localități, nu peste mult timp.

Totul… semn că situația s-a agravat și trebuie luate măsuri drastice.

sursa foto: Spotmedia