TREBUIE SĂ SE ȘTIE: Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat joi ca i-a INTERZIS operatorului privat vinovat de accidentul de la Fetesti sa mai efectueze operatiuni de transport feroviar.

Detalii initiale AICI.

 Compania este Grup Feroviar Roman (GFR). „Autoritatea pentru Siguranta Feroviara va declansa controale la operatorii de transport feroviar de marfa si de calatori, in care va verifica respectarea normelor de siguranta”, a mai transmis Drula.

„CU SIGURANTA FEROVIARA NU ARE NIMENI DREPTUL SA SE JOACE

Tocmai am incheiat o sedinta de urgenta cu autoritatile din sistemul de siguranta feroviara. Concluziile sunt urmatoarele:

1) Operatorul privat al carui tren a provocat accidentul de noaptea trecuta, de la Fetesti, nu va mai putea efectua operatiuni de transport feroviar ca urmare a restrictionarii certificatului de siguranta.

2) Autoritatea pentru Siguranta Feroviara va declansa controale la operatorii de transport feroviar de marfa si de calatori, in care va verifica respectarea normelor de siguranta.

3) La nivelul ministerului va fi elaborat un nou act normativ, care va inaspri sanctiunile pentru incalcarea normelor de siguranta atat pentru operatori, cat si pentru personalul acestora”, a transmis ministrul.