O inițiativă de nota 10! Recitalul găzduit în foaierul Operei Naționale București aduce mai aproape de public soliștii primei scene lirice a țării acompaniați la pian de către Ștefan Iliescu.
În program se vor regăsi arii celebre din opere din repertoriul curent al Operei Naționale București, dar și lucrări importante care se regăsesc mai rar în programul teatrelor lirice.
Conceptul „cafea și muzică” a pornit de la ideea că opera și cafeaua au la bază povești de legendă. Un exemplu în acest sens este „Don Giovanni”- opera compusă de geniul Wolfgang Amadeus Mozart, bazată pe legenda lui Don Juan și începuturile utilizării cafelei sunt învăluite în legendă.
Se spune că șeicul Omar din Mocha, Yemen, care, exilat fiind într-o peșteră, a încercat să mănânce din fructele arbuștilor de pădure aflați în apropiere, dar a descoperit că sunt amare. Pentru a le îmbunătăți gustul, le-a prajit și le-a fiert, preparând o băutură parfumată și revitalizantă care l-a menținut în viață. Povestea „medicamentului minune” a ajuns la Mocha, Omar fiind rechemat printre oameni și făcut sfânt.

Biletele disponibile pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București.

Recitalul găzduit în foaierul Operei Naționale București aduce mai aproape de public soliștii primei scene lirice a țării acompaniați la pian de către Ștefan Iliescu.