Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” reprez

Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” reprezentintă cu mândrie România la Pelerinajul Militar Internațional de la Lourdes – cea de-a 61-a ediție.
intă cu mândrie România la Pelerinajul Militar Internațional de la Lourdes – cea de-a 61-a ediție. Garda port-drapel a delegației Armatei României la acest eveniment special este formată din slt. Stanciu Răzvan, frt. Mitalac Costel și frt. Vîrdol Bogdan.
Tema din acest an a evenimentului- ”Căutați pacea și continuați-o” reunește militari din peste 40 de țări, dar și preoți militari.
Pelerinajul militar a fost inițiat după cel de-al doilea Război Mondial pentru a promova pacea și reconcilierea, dar și pentru comuniunea rugăciunii pentru militarii răniți și bolnavi.
*Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, unitate emblematică a Armatei Române, depozitară şi continuatoare a tradiţiilor tuturor unităţilor de gardă începând cu anul 1860, astăzi reprezentând singura unitate a Armatei României care îndeplineşte misiuni de ceremonii şi onoruri militare la cel mai înalt nivel.

Foto: Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”