AVEM TINERI CU CARE MERITĂ SĂ NE MÂNDRIM!
Lotul olimpic de filosofie a obținut două mențiuni la a XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie (IPO), desfăşurată la Roma (16-19 mai).
Performanța a fost reușită de doi elevi de frunte ai capitalei:  Horia-Ştefan Lixandru (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti – premiul I în cadrul etapei naționale) și Ioan-Victor Popa (Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti – premiul al II-lea la etapa națională).
PRECIZARE: Echipa României a fost coordonată și însoțită de Elena Florina Oțet – profesor la Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov (membru fondator al competiției și membru al juriului internațional) și prof. Eugen Stoica (membru al juriului și comitetului internațional).
Tema generală a competiţiei din acest an a fost Cultural Heritage and Citizenship şi a prilejuit prezentări şi dezbateri academice pentru toți participanții: elevi și profesori. Au fost prezenți peste 100 de concurenți din 48 de ţări (Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud).
Olimpiada Internaţională de Filosofie a fost înfiinţată în 1993 la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria şi este oficial recunoscută de UNESCO.
Demn de apreciat, România a participat fără întrerupere şi a găzduit de două ori această competiție: la Braşov (1998) și la Iaşi (2008).
Delegația României a fost întâmpinată și felicitată pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” chiar de ministrul Ecaterina Andronescu.

Sursa foto: B1.ro

Lotul olimpic de filosofie a obținut două mențiuni la a XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie (IPO), desfăşurată la Roma (16-19 mai).