În primele patru luni ale anului, în urma activităților de prevenire și combatere desfășurate de Poliția Română, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce privește cei mai importanți indicatori. De asemenea, a crescut gradul de  siguranță rutieră – mai puține accidente, mai puține victime.
Potrivit statisticilor oficiale, infracțiunile de omor înregistrează o scădere de 8,6%, față de primele patru luni din 2018, tentativa la această infracțiune fiind în același trend (-7,9%).
De asemenea, numărul faptelor de natură penală sesizate, în primele luni din 2019, a scăzut cu 0,7%, față de perioada similară a anului trecut. Același trend descendent îl înregistrează infracţiunile de natură judiciară (-1,96%).
Infracţiunile contra patrimoniului sunt, la începutul acestui an, în scădere cu 0,9%. Astfel, infracțiunile de furt au scăzut cu 5,1%, iar tâlhăriile cu 0,6%.
Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 1,6%, în timp ce infracțiunile stradale cu 4,39%. 

Infracțiunile de omor înregistrează o scădere de 8,6%, față de primele patru luni din 2018, tentativa la această infracțiune fiind în același trend (-7,9%).
Siguranța rutieră este o prioritate pentru Poliția Română, rezultatele activităților de prevenire a accidentelor desfășurate de polițiști fiind vizibile în scăderi la toți indicatorii.
Așa cum precizează reprezentanții Poliției Române, în intervalul menționat, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 4,9%, cel al persoanelor decedate cu 6,2%, iar al răniților grav cu 5,4%. 
Acțiunile polițiștilor vor continua prin activități preventive, operative și de investigare, pentru siguranța cetățenilor și liniștea comunităților.

Foto: Ziare.com