Odată cu creșterea numărului de boli infecțioase, focarele din școli reprezintă o preocupare reală și este esențial ca școlile să fie dezinfectate, dezinsectate și deratizate în mod regulat și să fie controlate de dăunători.

Acest articol va oferi o prezentare generală a importanței serviciilor regulate de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, de control al dăunătorilor în școli și a obligației școlilor de a se asigura că aceste servicii sunt efectuate. De asemenea, va examina riscurile potențiale ale neefectuării acestor servicii, precum și modul în care părinții, profesorii și administratorii școlii se pot asigura că aceste servicii sunt efectuate în mod corespunzător.

Noul an școlar aduce noi provocări și responsabilități pentru administratorii școlari, profesori și elevi. Școlile sunt un mediu social și educațional important pentru copii, unde aceștia pot interacționa cu colegii lor și pot primi o educație. Ca atare, este esențial ca școlile să fie medii sigure și sănătoase. Acest lucru poate fi dificil, mai ales atunci când vine vorba de dăunători, cum ar fi rozătoare, insecte, virusi. Acești dăunători pot prezenta riscuri grave pentru sănătate, reprezentând o amenințare de răspândire a bolilor, precum și o pacoste, ceea ce face dificilă concentrarea elevilor asupra muncii lor.

Dezinfecția – de ce este importantă?

Dezinfecția se referă la procesul de distrugere a microorganismelor responsabile de producerea de boli sau infecții. Este importantă pentru că ajută la reducerea riscului de apariție a unor focare de boală. Atunci când este efectuată corect, dezinfecția poate reduce sau chiar elimina răspândirea germenilor și a bacteriilor în zonele în care oamenii își petrec timpul. Acest lucru poate contribui la reducerea riscului de a contracta infecții care pot fi dificil de tratat sau care pot dura o viață întreagă, cum ar fi tuberculoza, diareea.

De asemenea, poate contribui la prevenirea răspândirii bolilor în zone precum școlile și spitalele. Zonele comune din școli care ar putea beneficia de dezinfecție includ băile, sălile de clasă, sălile de mese, scările, holurile. În plus, orice obiect care este posibil să intre în contact cu oamenii, cum ar fi birourile, scaunele și echipamentele sportive, poate fi dezinfectat, de asemenea, cu un spray dezinfectant.

Controlul dăunătorilor – de ce este important?

Animalele dăunătoare pot reprezenta riscuri semnificative pentru sănătatea elevilor, profesorilor și chiar a animalelor de companie. Șobolanii și șoarecii pot răspândi boli, cum ar fi ciuma, salmonela și hantavirusul.

Gândacii pot, de asemenea, să răspândească boli și bacterii, precum și să declanșeze alergii, astm și alte probleme de sănătate. De asemenea, dăunătorii pot deteriora mobilierul și alte obiecte, ceea ce face dificilă concentrarea elevilor asupra muncii lor.

Atunci când alegeți o companie de combatere a dăunătorilor, este important să vă asigurați că aceasta are experiență în gestionarea infestărilor din școli. Unele companii de combatere a dăunătorilor sunt specializate în combaterea dăunătorilor in pentru clienti comerciali și este posibil să nu aibă experiență în lucrul în mediul școlar.

În plus, este important ca școlile să se asigure că serviciile de combatere a dăunătorilor sunt efectuate în mod regulat, cel puțin o dată pe lună, și după un program specific stabilit de companie.

Concluzie

Școlile trebuie să fie curate și fără dăunători pentru ca elevii să se dezvolte și să fie în siguranță, sănătoși și productivi. Deși poate părea o sarcină simplă, este important ca școlile să dezinfecteze, dezinsecteze și să efectueze în mod regulat servicii de deratizare, de combatere a dăunătorilor pentru a se asigura că mediul este curat și sănătos. Școlile au obligația legală de a efectua în mod regulat activități de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, de combatere a dăunătorilor.

Părinții, profesorii și administratorii școlii pot contribui la asigurarea faptului că aceste servicii sunt efectuate în mod corespunzător prin verificarea activității desfășurate și prin punerea de întrebări în cazul în care nu sunt siguri de ceea ce se face.

Vrei să te asiguri că școala copilului tău este sigură? Compania DDD® este aici pentru a te ajuta! Oferă servicii DDD pentru a elimina microorganismele dăunătoare, insectele și rozătoarele din spațiul tău. Compania DDD® foloseste numai echipamente moderne și soluții de calitate pentru a asigura un mediu curat și sigur pentru tine și cei dragi. Contactează-i acum pentru a programa o întâlnire sau pentru a obține mai multe informații despre serviciile oferite!

Dispecerat comenzi: 021/9662 sau 0763.662.662

Sediul central: 021.345.06.88 și 021.345.08.22

București Ilfov: 0786.727.027

Zona de Vest (Timișoara, Cluj Napoca și Târgu Jiu) – 0766.472.274

Zona de Est (Constanța și Panciu) – 0784.399.333

E-mail: office@companiaddd.ro