Guvernul a adoptat în şedința de miercuriOrdonanta de Urgență pentru modificarea OUG 60, privind măsuri pentru stingerea unor obligații fiscale şi bugetare, precum şi unele măsuri referitoare la obligațiile de plată aferente împrumuturilor din venituri din privarizare şi a împrumuturilor contractate de statul român de la instituții de credit şi subîmprumutate operatorilor economici.

Concret, prin această modificare, se extinde obiectul legislativ al Ordonanței 60, de la active funcționale energetice la active funcționale industriale astfel încât Ministerul Economiei să poată interveni în vânzarea activelor funcționale industriale.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a dat exemplul COS Târgoviște care prin adoptarea acestei ordonanțe va putea fi salvată.

„Nu mai permitem distrugerea activelor industriale, nu mai permitem distrugerea unor companii vitale, cum este COS Târgoviște – de ce să n-o spunem? Acolo, practic, și-a bătut joc investitorul de activele companiei. Ne va permite, în urma aprobării acestei ordonanțe, să intervenim, să luăm activele funcționale industriale în contul datoriilor pe care acea companie le are către ANAF și să le reintroducem în circuitul economic”, a declarat ministrul Economiei Virgil Popescu.