Vești de impact din partae președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea:

„Am avut un oaspete american de prim-rang, la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav.

Domnul Tom Hanson, ataşatul comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti, a vizitat amplasamentul Aeroportului, la invitaţia preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Braşov, Silviu Costea.

Gazde i-au fost colegii mei Alina Szasz, manager public, şi Dorin Iordache, consilier la Direcţia Implementare Aeroport din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, alături de domnul Ionuţ Ioniţă, directorul de proiect al SC BOG’ART SRL.

Oficialul american a vizionat spaţiile terminalului şi a remarcat un fapt despre care am vorbit mai puţin, dar pe care îl consider remarcabil: proiectarea, construcţiile, instalaţiile şi finisajele au fost realizate de muncitori români, angajaţi la firme româneşti, iar majoritatea materialelor de construcţii utilizate (inclusiv oţelurile şi pereţii cortină) au provenit din România.

Acest aspect spune multe despre calitatea pe care ţara noastră o poate asigura atât în privinţa bunurilor materiale produse, cât şi a forţei de muncă înalt calificate.

De asemenea, oaspetele s-a arătat impresionat de forma arhitecturală a terminalului, dar şi de faptul că este foarte compact şi bine dimensionat.

În prezent, la terminalul AIBG sunt realizate testările necesare pentru finalizarea recepţiei obiectivului.

Contractul pentru cele şapte componente aeroportuare – clădire energetică, gospodărie de apă, posturi control acces, parcare publică, instalaţii interioare de utilităţi, drum tehnologic şi remiză PSI, implementat de asocierea SC BOG’ART SRL – SC UTI Facility Management SA, are un progres de 95%, iar în luna mai vor începe lucrările de construcţie a clădirii de contingenţă pentru turnul de control”.