De Ziua Armatei, le urăm tuturor militarilor să aibă o viață lungă și plină de realizări precum cea a domnului Francisc Grigore din Popești Leordeni (judetul Ilfov)… (născut la 9 august 1919)

De Ziua Armatei, le urăm tuturor militarilor să aibă o viață lungă și plină de realizări precum cea a domnului Francisc Grigore din Popești Leordeni (judetul Ilfov)… (născut la 9 august 1919).

Oameni ca dumnealui au crescut țara asta. Oameni ca dumnealui au ținut în inimi un crez, o profesie și vitejia… VITEJIA de a fi senin și împăcat, de a înfrunta durerea și moartea, neliniștea și greul… de dragul țării.
100 de ani de viață, 100 de ani în care fiecare zi i-a fost și îi îi este primăvară, mulțumită credinței și drumului drept, mulțumită experienței unice pe front.
„Eram șef de echipă, domnule, lucram cot la cot cu oamenii”… și o spune cu un soi de mândrie și mulțumire pe care nu ai cum să le exprimi, să le povestești…
„Am căzut și eu rănit, în ’45. M-au împușcat rușii, domnule! La picior, aici! Li se spunea: „Să nu tragi sus, să-i împuști, la picioare, să le iei picioarele!”” Povestește cu o luciditate și cursivitate de parcă a fost ieri…
Secretul? „Am muncit, domnule, am muncit, credința apoi, și am respectat medicul!”

sursa foto: Consiliul Județean Ilfov