Primăria capitalei îl omagiază pe Dumitru Comănescu, în vârstă de 110 ani (peste câteva luni va împlini 111 ani!), declarat vineri, 21 iunie, cel mai vârstnic cetățean român al Municipiului București, potrivit datelor din Registrul Național de evidență a persoanelor.
Sărbătoritul e, de fapt, prahovean… Decan de vârstă și beneficiar al proiectului Vieți Centenare derulat de Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908 la Provița de Jos, în satul Drăganeasa- județul Prahova.
Secretul longevității sale a fost și este dragostea pe care i-o oferă familia, fiii, cei trei nepoți și doi strănepoți. Cele mai frumoase amintiri le are din vremea Marii Uniri de la 1918

Decan de vârstă și beneficiar al proiectului Vieți Centenare derulat de Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908 la Provița de Jos, în satul Drăganeasa- județul Prahova.
, pe când era elev. Dumitru Comănescu a fost inginer agronom și unul dintre cei mai valoroși fitopatologi, fiind discipolul lui Gheorghe Ionescu Sisești, cel care a fondat prestigiosul Institut de Cercetări Agronomice.
Un OM, o VIAȚĂ și mai bine de UN SECOL. Vertical, bun, plin de voință și de dorința de a face bine semenilor săi. Un OM, o LECȚE DE VIAȚĂ.

 Proiectul “Vieți centenare” a demarat în decembrie 2018, la inițiativa Primarului General, Gabriela Firea, și se adresează tuturor seniorilor care au împlinit vârsta de cel puțin 100 de ani și care au domiciliul stabil sau reședința în București. Aceștia, în urma depunerii și validării dosarului primesc din partea Primăriei Capitalei, prin CSMB, un premiu financiar în valoare de 5.000 de lei, însoțit de o placheta onorifică, prin care este omagiată „viața și contribuția la dezvoltarea societății și a comunității Municipiului București și o recunoaștere a respectului și prețuirii față de seniorii bucureșteni”. 
Până în prezent, în cadrul proiectului, au fost depuse la punctul de lucru al CSMB din Bd. 1 Mai nr. 28, sector 6, 57 de dosare eligibile ale seniorilor centenari bucureșteni.