… Pentru că țara noastră NU E groapă de gunoi: Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unui control specific efectuat asupra unui ansamblu rutier, cantitatea de 10.100 kilograme deșeuri din plastic, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente complete de transfer, conform prevederile legale în vigoare.

În noaptea de 18.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier care era condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 44 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, polițiștii au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că deșeurile, în cantitate totală de 10.100 kilograme, au fost încărcate din Bulgaria pentru o societate comercială din județul Bistrița Năsăud, iar documentația de transfer prezentată de către șofer era incompletă.

În acest context, autoritățile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, în cauză deșeurile au fost returnate societății expeditoare.