Miercuri, 4 mai a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare un mandat de aducere, în Capitală, emis pe numele unei femei, în vârstă de 33 de ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în formă continuată, prejudiciul creat fiind de peste 23.500 de lei.

În cursul lunii aprilie a.c., la nivelul Secției 15 Poliție au fost înregistrate mai multe plângeri, cu privire la săvârșirea unor furturi, în timp ce persoanele vătămate se aflau la cumpărături, în diferite magazine cu puncte de lucru într-un complex comercial din sectorul 4 al Capitalei.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că faptele ar fi fost comise de către o femeie, de  33 de ani. În cursul zilei de ieri, 4 mai a.c., a fost pus în aplicare un mandat de aducere, femeia fiind depistată și condusă la audieri.

„În sarcina bănuitei a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, probându-se activitatea infracțională:

-marți, 05 aprilie a.c., profitând de neatenția persoanei vătămate, bănuita i-ar fi sustras un telefon mobil, în timp ce se aflau în incinta unui magazin dintr-un complex comercial.

-la data de 08 aprilie a.c., în timp ce persoana vătămată se afla la cumpărături în același complex comercial, într-un moment de neatenție, bănuita i-ar fi sustras un telefon. Câteva zile mai târziu, la 12 aprilie a.c., femeia ar fi revenit în magazin și ar fi sustras un alt telefon mobil, dintr-un cărucior de cumpărături.

-marți, 15 aprilie a.c., prin aceeași metodă, femeia ar fi sustras un telefon mobil, de pe o masă din zona restaurantelor centrului comercial.

-la data de 18 aprilie a.c., bănuita ar fi sustras un telefon mobil, din buzunarul gecii unei femei, în timp ce se aflau în incinta unui magazin din complexul comercial menționat anterior.

-vineri, 22 aprilie a.c., bănuita ar fi sustras un telefon mobil de pe tejgheaua unui magazin. Și această faptă ar fi fost comisă în același centru comercial.

Femeia a fost reținută, urmând a fi prezentată magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de Secția 15 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arata intr-un comunicat al Politiei.