„Potrivit celor mai recente rezultate de analiză ale apei lacului #IOR emise de către Laboratorul nostru de Calitate, a fost identificată prezența unei alge roșii pe nume Chrysococcus. Este o algă brun-aurie care are o perioadă de dezvoltare primăvara timpuriu atunci când temperatura apei este până la 13 grade.

Precizăm faptul că această algă nu este de natură toxică. Prin urmare, prezența ei nu afectează nici calitatea apei și nici fauna acvatică.

Conform analizelor, lacul IOR se încadrează în clasa a II-a de calitate, fiind specifică lacurilor de câmpie.

Întrucât IOR este un lac artificial care nu comunică cu niciun curs de apă, el nu se află în administrarea instituției noastre. Analizele de apă pe care specialiștii noștri le-au efectuat s-au realizat exclusiv la solicitarea și în cadrul controlului efectuat de către Garda Naţională de Mediu.

Atragem atenția asupra faptului că administratorul lacului este cel responsabil să continue monitorizarea calității apei lacului IOR și să se asigure că nu există surse de poluare”.

Este ceea ce au transmis vineri reprezentanții companiei Apele Române, după ce, de cîteva zile, au apărut în mediul online mai multe imagini, filmări și comentarii referitoare la… culoarea „ciudată”- roșiatică a lacului.

*Lacul se află în zona Scetorului 3.

foro/captură: Apele Române