Poftiți să vă bucurați de teatru! Avem nevoie de CULTURĂ!

Nunzio, un spectacol în care am spus tot ce am avut de spus despre ce trăim cu toții azi. O poveste de viață adevărată, despre prietenie, jucată extraordinar de Mircea Andreescu și Ion Grosu, Nunzio vă va aduce aminte că teatrul este și rămâne o artă.” – Alina Hiristea, regizor.

Piesa multipremiată de teatru contemporan 𝐍𝐮𝐧𝐳𝐢𝐨, în regia Alinei Hiristea și în interpretarea actorilor Mircea Andreescu şi Ion Grosu, revine pe scena ARCUB, la Sala Mare, pe 19 februarie 2022, de la ora 19.00.

 Una dintre cele mai recente montări pe scena ARCUB, 𝐍𝐮𝐧𝐳𝐢𝐨 este o poveste contemporană ce explorează un subiect de actualitate, cel al empatiei şi al solidarităţii umane, cu trimitere la realitatea esenţială, la ceea ce este dincolo de percepţiile lumești.
Un spectacol tonic despre un ucigaş plătit, un hit-man (Ion Grosu) îmblânzit și vindecat de frustrare și ură de către un bătrân naiv până la tragi-comic, un homeless (Mircea Andreescu), 𝐍𝐮𝐧𝐳𝐢𝐨 exprimă puterea noastră de a-i vindeca pe ceilalți, prin propriul exemplu, prin candoare, discreție și acel senzor tainic de umanitate ce poate fi activat în fiecare dintre noi. 𝐍𝐮𝐧𝐳𝐢𝐨 ne amintește de marea forță a compasiunii umane ascunsă într-un bătrân încercat de viață ce nu și-a pierdut copilăria, exprimată într-un mod neo-cehovian, un nou Cehov de care teatrul actual are atâta nevoie.

Prima piesă scrisă de actorul şi autorul italian Spiro Scimone, 𝐍𝐮𝐧𝐳𝐢𝐨 a fost distinsă cu titlul „Autori Noi” în anul 1994 şi cu Medalia de Aur pentru dramaturgie în 1995, din partea IDI (Istituto del Dramma Italiano). Scrisă în dialectul messinez, 𝐍𝐮𝐧𝐳𝐢𝐨 introduce un nou limbaj teatral şi cucereşte publicul şi critica din lumea întreagă. Textul lui Spiro Scimone a fost tradus în limba română de Eva Simon, în cadrul proiectului internaţional de promovare a dramaturgiei contemporane „Fabula Mundi. Playwriting Europe”, realizat în 2012 de către Teatrul Odeon.
În montarea de la ARCUB, în regia Alinei Hiristea, 𝐍𝐮𝐧𝐳𝐢𝐨 pune accent pe tragi-comicul situaţiilor prin tuşe tragice contracarate de pusee de ludic, care apar precum plantele prin crăpăturile din asfalt, cu o vitalitate uimitoare, la ambele personaje.

𝐍𝐮𝐧𝐳𝐢𝐨 𝐝𝐞 𝐒𝐩𝐢𝐫𝐨 𝐒𝐜𝐢𝐦𝐨𝐧𝐞, 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐄𝐯𝐚 𝐒𝐢𝐦𝐨𝐧
𝐂𝐮: 𝐌𝐢𝐫𝐜𝐞𝐚 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐞𝐬𝐜𝐮, 𝐈𝐨𝐧 𝐆𝐫𝐨𝐬𝐮;
𝐑𝐞𝐠𝐢𝐚 𝐬̦𝐢 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚𝐥𝐚̆: 𝐀𝐥𝐢𝐧𝐚 𝐇𝐢𝐫𝐢𝐬𝐭𝐞𝐚;
𝐒𝐜𝐞𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞, 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐩𝐭 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨 𝐬̦𝐢 𝐟𝐢𝐥𝐦𝐚̆𝐫𝐢: 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐍𝐞𝐠𝐨𝐞𝐬𝐜𝐮.

*** Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate online de pe www.arcub.ro/bilete-online/ și www.bilet.ro/eveniment/nunzio-9107-27936.

𝐈𝐌𝐏𝐎𝐑𝐓𝐀𝐍𝐓!
Conform noilor reglementări privind măsurile aplicate în contextul pandemiei de COVID-19, organizarea spectacolului de teatru poate fi realizată cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, prin prezentarea certificatului verde.
Purtarea măștii de protecție este obligatorie