Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetățean român, care transporta o cantitate considerabilă de bunuri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În noaptea de 20.04.2021, în jurul orei 00.40, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion marca DAF, condus de un cetățean român, în vârstă de 52 de ani.

Concret, în urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii au descoperit în semiremorca mijlocului de transport, 1.651 de articole vestimentare inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Cu privire la aspectele constatate, cetățeanul român a declarat polițiștilor faptul că transporta acele bunuri din Varna – Bulgaria pentru o societate comercială din România.

Bunurile, în valoare de aproximativ 278.550 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către polițiști.

Așa cum transmit reprezentanții PTF Giurgiu, în prezent, față de persoana în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie dispuse măsurile de rigoare.

De remarcat că sunt tot mai dese astfel de cazuri…