Acțiune de amploare joi, la Sintești, județul Ilfov, împotriva celor care depozitează și ard ilegal deșeuri. La acțiune au participat peste 100 de lucrători ai Gărzii Naționale de Mediu, ai Poliției și Jandarmeriei, care au descins în locațiile monitorizate anterior.

Noul ministrul al Mediului, Mircea Fechet, a participat personal la această acțiune.

„Am mers astăzi la Sintești, unul dintre focarele de arderi ilegale din jurul Bucureștiului. În cazul de aici chiar e valabilă expresia „o poză face cât o mie de cuvinte”. E incredibil și intolerabil ca un astfel de loc să existe lângă o capitală europeană în 2020 și puteți vedea despre ce vorbesc în fotografiile de mai jos – cantități enorme de deșeuri fără acte de proveniență, suprafețe mari incendiate.

Primim de aici sute de sesizări de la cetățeni și nu este prima oară când vin pe străzile acestea. Vom face oricâte intervenții va fi nevoie pentru a opri aceste activități ilegale care dăunează atât de mult aerului pe care îl respirăm.

Ce vedem aici nu sunt cazuri izolate, sunt adevărate grupuri infracționale. Situații precum cele de la Sinești pot fi rezolvate doar prin colaborarea între autoritățile statului – Garda de Mediu, Poliție, Jandarmerie, Parchet. Astfel de acțiuni le vom replica peste tot în țară, acolo unde avem situații similare”, a tranmsis Mircea Fechet.