Primarul General, Nicușor Dan, a participat joi, 22 iulie 2021, la Adunarea Generală a Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului București (APDTB), întâlnire în cadrul căreia s-a votat noul statut și noua conducere a Asociației.

Primarul General, Nicușor Dan a transmis: ”Relansarea economiei locale presupune coordonarea cu reprezentanții sectorului turistic din București pentru mai multă eficiență în atragerea de turiști.

Am participat de aceea la Adunarea Generală a Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului București (APDTB), unde Primăria Capitalei e membru fondator, alături de mai multe instituții, companii și organizații patronale. Anul acesta, pentru prima dată de la înființarea ei, APDTB are buget propriu, ceea ce-i va permite să funcționeze efectiv și nu declarativ în sensul obiectivelor asumate.

Am votat împreună cu partenerii PMB noul statut și noua conducere a Asociației și am discutat despre proiecte de viitor, precum strategia de marketing a Bucureștiului, facilitarea investițiilor în turismul bucureștean, realizarea unei rețele de centre de informare turistică și stimularea unor programe turistice de nișă (turism cultural, sportiv sau educațional)”.

DEMN DE ȘTIUT: Ceilalti membri fondatori ai APDTB sunt Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, Tarom S.A., Aeroporturi București S.A., Federația Industriei Hoteliere din România, Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România, Clubul internațional al profesioniștilor din turism SKAL International România și Patronatul Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România.