La initiativa primarului – Florentin Costel Pandele și cu aprobarea Consiliului Local al Orașului Voluntari, s-a demarat și s-a obținut aprobarea de construire a unui nou local de învățământ. Potrivit autorităților, lucrările vor începe în cel mai scurt timp.
În orașul Voluntari funcționează 4 grădinițe de stat și 3 creșe. În total sunt școlarizați aproximativ 850 de copii în grădinițe și cca 350 de copii în creșe. În ultimii ani, însă, s-a constatat o creștere semnificativă de înscriere în cadrul acestor unități de învățământ preșcolar.
Proiectul s-a concretizat prin accesarea finanțării prin Programul Național de Dezvoltare Locală în anul 2018 a sumei de 8.409.687 lei din totalul de 13.306.790 lei care reprezintă valoarea totală a lucrărilor, restul sumei de 4.897.103 fiind asigurată din bugetul local.
Noul corp de clădire va fi amplasat lângă clădirea Creșei Prichindel nr. 2 din B-dul Dunării nr 71. 
Clădirea cuprinde:
– PARTER – Creșă – capacitate 70 locuri:
o Cabinet medical
o 5 săli de activități
o 5 dormitoare
o Două săli de mese, una pentru creșă și una pentru grădiniță
o Oficii 
o Spații tehnice
o Vestiare
o Grupuri sanitare
– ETAJUL I – Grădiniță – capacitate 160 locuri
o 8 săli de clasă cu dublă funcționalitate (sală de clasă și dormitor)
o Vestiare
o Grupuri sanitare
o Spații administrative (depozitare lenjerii, materiale curățenie, etc)
– ETAJUL II
o Sala de festivități
o Cancelarie
o Birouri
Proiectul pentru noul corp de clădire cuprinde și amenajarea spațiilor exterioare și a unui loc de joacă, precum și a unei zone de parcare auto.
Hrana copiilor va fi asigurată de bucătăria existentă în clădirea Creșei Prichindel nr 2, care are la bază meniuri special concepute și avizate de către medicul nutriționist.

La initiativa primarului – Florentin Costel Pandele și cu aprobarea Consiliului Local al Orașului Voluntari, s-a demarat și s-a obținut aprobarea de construire a unui nou local de învățământ.