Începând de astăzi, 13.07.2021, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, comisar şef de poliţie Mavrodineanu Laurențiu Cătălin a fost împuternicit să exercite funcţia de şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, pentru o perioadă de 3 luni.

Până la data împuternicirii în funcția de inspector șef, comisarul șef  Mavrodineanu Laurențiu Cătălin a condus, timp de aproximativ 4 ani, Sectorul Poliției de Frontieră Giurgiu.

Comisarul este absolvent al Academiei de Poliţie „A.I. Cuza Bucureşti, promoția 2006, an din care și-a desfășurat activitatea profesională în cadrul structurilor Poliţiei de Frontieră din Giurgiu, fapt ce i-a permis atât buna cunoaștere a situației operative din zona de competență, cât și acumularea unei vaste experiențe în domeniile specifice instituției care supraveghează frontiera sudică a României. 

Cu ocazia împuternicirii în funcție, în prezenta adjunctului Inspectorului General al Poliției de Frontieră Române, domnul chestor de poliție Bondar Marin, noul șef al ITPF Giurgiu a mulțumit pentru încrederea acordată de conducerea instituției. În același cadru, acesta  a declarat că „va menține aceeași fermitate și consecvență în activitățile de combatere a corupției și a faptelor de natură a aduce atingere imaginii instituției. De asemenea, va acorda o atenție deosebită asigurării, împreună cu structurile similare din Republica Bulgaria, cu care există o cooperare foarte buna, a unui dispozitiv eficient, care să asigure o siguranță sporită cetățenilor care tranzitează frontiera”.

Mai mult, combaterea eficientă a migraţiei ilegale, fluidizarea traficului în punctele de frontieră, siguranţa cetăţenilor în zona de responsabilitate, îmbunătăţirea dotărilor existente, precum şi pregătirea continuă a personalului sunt alte câteva dintre obiectivele principale ale noului inspector şef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

 Trebuie apreciat că polițiștii de frontieră de la Giurgiu dau dovadă constant de vigilență maximă și responsabilitate, iar rezultatele confirm din plin.