Noi familii beneficiază acum de locuințe de serviciu, cu chirie accesibilă, achiziționate de Primăria capitalei pentru personalul medical

Primarul General al municipiului București, Gabriela Firea, a înmânat astăzi cheile locuințelor de serviciu unor noi beneficiari ai acestei facilități oferite de Primăria Capitalei pentru personalul medical din cele 19 unități sanitare administrate prin ASSMB.

Proiectul vizează motivarea specialiștilor de a profesa în spitalele bucureștene, contribuind, alături de alte măsuri luate de municipalitate, la creșterea calității actului medical.

Primarul General, Gabriela Firea: “Sunt extrem de bucuroasă că am reușit, printr-un program în premieră inițiat de Primăria Capitalei în anul 2018, să fiu martora emoțiilor firești pe care le trăiesc la început de drum, în casă nouă, medicii și personalul sanitar care se chinuiau de ani de zile cu chirii foarte mari.

Am achiziționat aproape 200 de locuințe, cu 1 sau mai multe camere, în funcție de solicitările spitalelor, și urmează procedura pentru alte 300. Ne dorim ca pacienții care vin în spitalele administrate de noi să aibă parte de cele mai bune condiții, de aceea oferim cadrelor medicale condiții de muncă în care să poată performa și venim cu facilități care le conving să renunțe la drumul străinătății.

S-au mutat deja în astfel de locuințe 159 de cadre medicale și continuăm repartițiile. Cei care au primit astăzi cheile noilor locuințe sunt de la spitalul Victor Babeș, aflat în linia I în lupta Covid, de la Babeș și Carol Davilla.

În fiecare an, am realizat investiții consistente pentru cele 19 spitale: construim noi clădiri pentru spitale, extindem secțiile existente, le dotăm cu aparatură de ultimă generație și în continuare sănătatea este o prioritate pentru Primăria Capitalei.”

Viceprimarul Aurelian Bădulescu: “Spațiile sunt generoase și locuințele au toate dotările necesare și sunt parțial mobilate, pentru a ușura mutarea. Pentru noul lot de apartamente, am discutat cu unitățile medicale să vedem care sunt zonele pentru care aceștia optează. Avem în vedere ca răspunsul cadrelor medicale să fie cât mai prompt față de unitățile sanitare, în situații de urgență.”

Ablachim Turkes, director medical ASSMB: “Grija pentru a asigura cele mai bune condiții de lucru cadrelor medicale se înscrie în strategia de a crește calitatea actului medical. Pe lângă acest proiect, asigurăm și altfel de facilități: oferim burse pentru medici, le oferim acces la informații de specialitate internaționale și derulăm proiecte de modernizare și înnoire a infrastructurii medicale. Reamintesc faptul că, în prima perioadă a pandemiei, tot personalul medical a primit prompt echipamentele și materialele sanitare necesare.”

Vasile Apostol, director general ASSMB: “Bugetul alocat în acest an sănătății la nivelul Primăriei Capitalei se ridică la 100 de milioane de euro. Deși traversăm această criză sanitară, continuăm investițiile în spitale, cum sunt cea de la Spitalul Foișor, de la blocul operator de la Spitalul Cantacuzino sau ambulatoriul din curtea Spitalului Victor Babeș. În paralel, am continuat dotările și am mărit capacitatea de testare Covid.”

• Primăria Capitalei a inițiat acest proiect la finalul anului 2018, iar primele locuințe au fost repartizate anul trecut.

• Contractul de închiriere cu personalul angajat în unitățile sanitare aflate în administrarea ASSMB este anexă la contractul individual de muncă.