Cea mai frumoasă noapte a CULTURII: Evenimentul Noaptea Muzeelor, marchează în acesastă primăvară cea de-a XX-a ediţie și se va desfăşura și în România pe tot parcursul zilei de 18 mai, până târziu în noapte, concomitent cu mai multe ţări europene.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR) invită muzeele şi entităţile culturale interesate să fie parte din programul general să solicite fişa de înscriere la eveniment, printr-un mesaj transmis la adresa de e-mail noaptea_muzeelor@yahoo.com.

„Ne vom mobiliza în toată ţara, totul pentru a aduce publicului şi fanilor sute de expoziţii, intervenţii culturale şi experimente artistice, proiecţii, prezentări, instalaţii urbane, spectacole, ateliere, animaţii stradale şi interioare, concerte sau tururi interactive. Invităm muzeele, casele memoriale, galeriile, dar şi multe alte tipuri de instituţii culturale, spaţii şi studiouri creative, teatre, opere, filarmonici, monumente istorice, hub-uri pentru inovaţie artistică, festivaluri ale artelor să ni se alăture pentru ca împreună să ţinem naţiunea trează şi receptivă la cultură, până dimineaţă”, a declarat Dragoş Neamu, coordonator Relaţii internaţionale şi proiecte culturale – RNMR.

Noaptea Muzeelor a devenit, în ultimele două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale şi, maim ult decât un eveniment annual, un adevărat fenomen social, cu cifre de audienţă ce gravitează în jurul cifrei de un milion de persoane, la nivelul întregii ţări.

foto: Facebook, Ora de Sibiu