Aflăm de la ambasadorul nostru în SUA- Andrei Muraru: Peste 200 de invitați au celebrat Ziua Armatei României la Washington, D.C, la invitația Ambasadei României și a Biroului Atașatului Apărării.

Armata României a fost onorată prin participări numeroase de nivel înalt, incluzând reprezentanți ai Congresului, ai Pentagonului, ai Departamentului de Stat și altor instituții și agenții ale Administrației americane, atașați militari și diplomați din cadrul ambasadelor acreditate în capitala americană. Dintre aceștia, au adresat mesaje congresmenul democrat Eric Swalwell, membru al Comisiei permanente a Camerei Reprezentanților pentru informații și președinte al Subcomisiei pentru supravegherea managementului comunității de informații; generalul maior din cadrul Forțelor Aeriene, Aaron Prupas și generalul maior al Gărzii Naționale din Alabama, Sheryl Gordon.

“Astăzi ne amintim de patrioții care au plătit sacrificiul suprem pentru libertatea, unitatea și independența țării noastre în timpul războaielor pe care le-a purtat România. Le datorăm ceea ce suntem astăzi: o țară suverană și indivizibilă, care se bucură de integritate teritorială și de libertăți civile”, a afirmat, în cadrul ceremoniei,  ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru.

Oficialul roman a amintit faptul că anul viitor, România și SUA vor sărbători 25 de ani de Parteneriat Strategic, legătura dintre cele două țări fiind una durabilă și bazată pe loialitate, în timp ce soldații ambelor state au luptat umăr la umăr în teatre de operații.