ATENȚIE! Deja se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan!!!

Peste noapte condițiile meteo s-au înrăutățit semnificativ pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) și Piscul Negru (AG).

Stratul de zăpadă depus măsoară în jur de 10 cm, vântul bate cu putere iar pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheață.

Utilajele DRDP Brașov acționează pentru curățarea drumului cu materiale antiderapante însă condițiile de circulație rămân în continuare foarte dificile.

Cei care doresc să parcurgă drumul trebuie să fie pregătiți pentru circulație în condiții de iarnă!

VĂ REAMINTIM că circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide de luni, 06.11.2023, ora 08:00!

Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:

➡DN7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800);

➡DN67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800).

Reprezentanții DRDP Brașov atrag atenția că la altitudine schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului.

CIRCULAȚI CU PRUDENȚĂ!

foto: DRDP Brașov