BNR pune în circulație trei monede de colecție de la 1 iulie, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Alexandru Marghiloman.
*Alexandru Marghiloman (n. 4 iulie 1854, Buzău, Țara Românească – d. 10 mai 1925, Buzău, Regatul României) a fost un om de stat conservator român care a îndeplinit funcția de prim-ministru al României în anul 1918 (martie–noiembrie) și a avut un rol decisiv în timpul Primului Război Mondial.
Potrivit informațiilor oficiale, monedele sunt confecționate din aur, argint şi din tombac cuprat. Prețul de vânzare anunțat de Banca Centrală pentru un set de monede este de 2.090,00 lei. 
În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 1 iulie 2019, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat), cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Alexandru Marghiloman. Aversul monedei din aur redă clădirea Sfatului Țării din Chișinău unde, la 27 martie 1918, s-a votat unirea Basarabiei cu România, în prezența unei delegații românești condusă de premierul Alexandru Marghiloman; inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Aversul monedei din argint redă clădirea Sfatului Țării din Chișinău unde, la 27 martie 1918, s-a votat unirea Basarabiei cu România, în prezența unei delegații românești condusă de premierul Alexandru Marghiloman; inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”.
Aversul monedei din tombac cuprat redă clădirea Sfatului Țării din Chișinău unde, la 27 martie 1918, s-a votat unirea Basarabiei cu România, în prezența unei delegații românești condusă de premierul Alexandru Marghiloman; inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „1 LEU”, stema României și anul de emisiune „2019”.
Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul lui Alexandru Marghiloman, inscripția în arc de cerc „ALEXANDRU MARGHILOMAN” și anii între care a trăit „1854” și „1925”.
Tirajul acestei emisiuni este de 300 de seturi de trei monede (din aur, argint și tombac cuprat).
Preţul de vânzare pentru setul de trei monede (din aur, argint și tombac cuprat) este de 2.090,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare.
Monedele din aur, argint şi tombac cuprat cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Alexandru Marghiloman au putere circulatorie pe teritoriul României.
IMPORTANT: Lansarea în circuitul numismatic a seturilor de trei monede, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Alexandru Marghiloman se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Potrivit informațiilor oficiale, monedele sunt confecționate din aur, argint şi din tombac cuprat.