„Am deschis ușile pentru călători în cele 10 stații noi de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Astăzi, până la ora 23,00, accesul călătorilor pe magistrala M5 este gratuit!”, a transmis secretarul de stat în Ministerul transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Trenurile vor circula la un interval de 6 minute, pe rețeaua principală. Odată cu punerea în funcțiune a noilor garnituri de tren, pentru care suntem în procedură de achiziție, timpul de așteptare se va reduce de 4 ori, adică trenurile vor circula la un interval de 90 de secunde. În același timp cu finalizarea celei mai noi magistrale de metrou, a fost realizat și un dispecerat central ultra-performant la Piața Unirii, care deservește toate cele 5 magistrale și care are rolul de a interconecta sistemele vechi cu cel nou.

„Având în vedere că de mâine începe Săptămâna Mobilității Europene încurajez bucureștenii să folosească noua linie de metrou, pentru că este un sistem de transport prietenos cu mediul. Capacitatea M5 este de 50.000 de călători pe oră.

M5 își va continua dezvoltarea cu încă 5,4 km și 6 stații, pe secțiunea Eroilor – Universitate – Piața Iancului. Metroul bucureștean se va extinde cu M6, magistrala care va lega Bucureștiul de Aeroportul Otopeni și care va intra în lucru de anul viitor”, a mai spus oficialul.