Forțați de împrejurări am adoptat în ultimul an forme diferite de a lucra și a rămâne conectați la cultura organizațională din companiile din care facem parte. Însă, chiar dacă abia s-a instalat ca o normalitate lucrul în regim remote, dinamica schimbărilor arată că în curând vom trece la modelul hibrid de lucru – cel care va îmbina munca de acasă cu cea de la birou. Cel puțin asta este concluzia studiului Microsoft. Compania a intervievat peste 30.000 de angajați din 31 de țări, care lucrează în software development și alte domenii, în scopul de a afla care a fost impactul real al schimbărilor aduse de anul 2020. O parte din oameni consideră că este un context favorabil unor noi oportunități în ceea ce privește cariera profesională, comunicarea și un talent pool mai generos, iar alții se străduiesc să regândească cultura organizațională și să se adapteze noului normal. Dincolo de aceste scenarii, câteva efecte ies în evidență.

Modelul de lucru flexibil

70% din angajații intervievați în timpul studiului au confirmat asta. Ca rezultat al situației, 66% din factorii de decizie din companii discută rearanjarea spațiiilor de lucru pentru viitor. Cu atât mai mult cu cât, odată cu relaxarea restricțiilor și posibilitatea de a lucra din nou la birou, instalarea modelul hibrid de lucru este iminentă.

Intensitatea digitală crește

Atunci când mergeam la birou, în medie 50% din conversațiile și întâlnirile noastre aveau loc față-n față. Acum aproape orice decizie luată este procesată digital sub o formă sau alta. Timpul petrecut pe platforme de comunicare, precum Microsoft Teams, s-a dublat din februarie 2020 până în februarie anul acesta. Apelurile video de 10 minute s-au transformat în unele de 35 până la 45 de minute. Scriem pe chaturi cu 45% mai mult pe săptămână și lucrăm pe documente digitale cu 66% mai mult. În condițiile date informația care circulă este mai greu de structurat, ajungând ca 62% dintre meeting-urile online să fie efectuate neprogramat. Mai mult decât atât, teama noastră de a nu pierde informație legată de muncă (work FOMO) ne împinge să fim mult prea receptivi pe chat. 50% din oameni răspund pe chat în maxim cinci minute sau chiar mai puțin. Intensitatea zilei de lucru a crescut din toate puncetele de vedere și supraîncărcarea digitală odată cu asta.

Munca a devenit mai umană

Fie că ne place sau nu, mai multe detalii din viața noastră personală au ajuns să fie expuse camerei web. Dacă acum ceva timp, majoritatea reușea să păstreze viața personală și profesională separate, în condițiile impredictibile actuale, am ajuns să ne cunoaștem mai bine. Munca noastră a ajuns să aibă o abordare mai umană. Sub aceast context, colegii au ajuns să se simtă mult mai autentici în interacțiune și mai confortabili. Mai mult, studiul arată că aceia care s-au deschis mai mult în relațiile cu colegii lor au fost mult mai productivi și au avut o stare de spirit mult mai bună de-a lungul anului trecut. Pe de altă parte, cei care aparțin minorităților au simțit că le este mai dificil să creeze o conexiune cu colegii lor prin intermediul canalelor digitale.

De oriunde din lume

AROBS deja lucrează cu echipe remote în șase orașe din România și alte șapte înafara granițelor țării. Ne considerăm europeni prin naștere, dar internaționali prin cultura noastră incluzivă, de aceea încurajăm diversitatea în rândul celor peste 950 de angajați ai companiei.